Kamperen met kinderen: Mas de Mingall

Iedereen die wel eens met jonge kinderen gekampeerd heeft weet hoe lastig het is om een geschikte camping te vinden. Wij verblijven het liefst op kleine campings (uiteraard met een zwembad), waarbij de locatie een grote rol speelt. Dat betekent in onze praktijk wanneer we gaan kamperen met de kinderen dat de camping gewoon dicht bij het strand moet liggen. En zeker in Spanje is dat een opgave, maar via via liepen we tegen dit paradijsje aan: Mas de Mingall, op nog geen tien minuten rijden van L’Amettla del Mar.

Ruime plaatsen voor de tent

Ruime plaatsen voor de tent

Kleine camping en bed & breakfast

Twee jaar geleden namen Barbara en Michel Mas de Mingall over van een Amsterdamse kunstenares. Het ‘Amsterdammertje’ bij de ingang langs de kant van de weg herinnert nog uit deze periode. Overigens is dat Amsterdammertje ook wel strikt noodzakelijk, omdat de kans groot is dat je anders de ingang volledig mist. Zo verscholen ligt de vallei waar de bed & breakfast en de kleine camping ligt.

Zwembad met natuurwater

Zwembad met natuurwater

Off-the-grid

Mas de Mingall ligt namelijk behoorlijk in de middle of nowhere, in de bergen in het binnenland van L’Amettla del Mar aan de Costa Daurada. Een van de redenen waarom het een ideale plek is om écht tot rust te komen is dat het volledig off-the-grid ligt. Elektriciteit wordt door de zonnepanelen opgewekt (af en toe ondersteund door een generator) en is er nauwelijks bereik met je mobiele telefoon. Even wennen en afkicken, maar na een paar dagen gebruik je je telefoon eigenlijk alleen nog maar om foto’s te maken. Voor de echt noodzakelijke zaken slingert Michel wél een WiFi verbinding aan in de ochtend.

Heerlijk relaxen bij de B&B

Heerlijk relaxen bij de B&B

Vriendjes in no-time

Het terrein is een combinatie van een bed & breakfast en een kleine camping (met slechts zeven plekken) op een terrein van in totaal zo’n 28 voetbalvelden. De plaatsen zijn groot, maar basic, zonder stromend water of elektra. Daarvoor moet je naar het centrale gebouw waar je je apparaten kunt opladen en de koelkasten staan. Ook vind je er een gezamenlijke buitenkeuken. Zeker in het hoogseizoen is de kans groot dat je Nederlandse en Belgische gezinnen op de camping treft, zodat de kids binnen no-time vrienden hebben gemaakt en over het gigantische terrein kunnen gaan struinen. Buiten het seizoen zijn er uiteraard minder gezinnen en worden er door Barbara en Michel yoga-weken en ‘rustieke mannenweekenden’ georganiseerd.

Buitenkeuken en gezellige tafel

Buitenkeuken en gezellige tafel

Genoeg te doen, maar dat wordt wel lastig

Hoewel er in de regio meer dan genoeg te doen is (stranden van de Costa Daurada, de steden Tarragona en Reus, de delta van de Ebro en mooie wandelingen in de bergen) bleven wij ook enkele dagen aan het zwembad op de Mas hangen. Simpelweg omdat je overdag, wanneer de rest van de gasten op pad is, het terrein zo ongeveer voor jezelf hebt. Laten we het er maar op houden dat Mas de Mingall nou niet bepaald een standaardcamping is, anders had ik mezelf voor gek verklaard.

Authentieke camping

Gaan we volgend jaar terug? Nee, dat niet. Maar dat heeft puur te maken met het feit dat we niet zo snel tweemaal naar dezelfde regio gaan. Mas de Mingall is een verademing vergeleken met de massale campings die je aan de costa’s aan de kust vindt en wat dat betreft is het dus echt een geheimtip voor families die een mooie authentieke plek zoeken om te verblijven aan de Spaanse costa! Meer informatie over de Mas de Mingall vind je op masdemingall.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *