Mannen op een bank

De Reismannen

9 mannen, 9 visies

De naam zegt genoeg. Wij zijn mannen die op reis gaan. Al jaren reizen wij, gezamenlijk of individueel, de wereld over. Niet om bucketlisten af te vinken, niet om die ene geheimtip aan jou door te kunnen geven (al zullen we het zeker niet nalaten als we ‘m vinden) en al helemaal niet om onze innerlijke zelf te vinden.

Nope. Wij reizen omdat we het gewoon leuk vinden. Omdat we nieuwsgierig zijn. Omdat de wereld simpelweg teveel te bieden heeft om op de camping in de Brabantse Peel te blijven hangen. Overigens houden we wel weer van De Peel, maar je begrijpt wat we bedoelen. Jaarlijks komen we op tientallen plekken over de hele wereld, van Australië tot Azerbeidzjan en van Zimbabwe tot het oerhollandse Zundert.  

Wij benaderen de wereld niet alleen met een mannelijke blik, maar tevens vanuit een professionele visie. De Reismannen hebben namelijk één ding gemeen: ze hebben hun opleiding genoten aan de Universiteit van Tilburg en daar Vrijetijdwetenschappen gestudeerd. ‘Mooi’, denk jij nu, ‘kunnen ze eindelijk wat doen met die studie’.

Nou, dat doen we natuurlijk al een tijdje, maar in ‘echte’ banen aan universiteiten, hogescholen, met eigen bedrijven of onderzoeksbureaus. En dat betekent dat we je niet alleen kunnen vertellen wat nou precies de ‘vijf plekken in Barcelona zijn die je absoluut gezien moet hebben’, maar ook waarom sommige wijken in Barcelona helemaal kapotstuk zijn gegaan omdat we zo nodig met z’n allen die wijken moesten zien.

Wij zijn geen wereldverbeteraars, maar we vertellen je wel wat de impact van toerisme is, wat de trends in het toerisme zijn, reisnieuws dat echt het vermelden waard is en vooruit, natuurlijk ook de reisverhalen en -lijstjes die jouw wanderlust en Fernweh verder aan zullen wakkeren. Maar dan wel op een eerlijke, onafhankelijke en hopelijk vooral op een inspirerende manier.