Lekker eten in Eindhoven: acht restauranttips

In Eindhoven is voor de liefhebber van lekker eten ontzettend veel te beleven. Naast een drietal sterrenrestaurants in de stad zelf, is er in de naaste omgeving zelfs een trio aan tweesterrenrestaurants te vinden. Deze keer wil reisman Lars echter een aantal restaurants in de spotlight zetten zonder een ster (of ambities in die richting), maar waar je gewoon lekker kunt eten. Hieronder dus negen tips voor een lekkere maaltijd in de lichtstad.

1. Restaurant/Bar Dijk 9

Een restaurant annex bar die je kan vinden net buiten Stratumseind. Vlot en een vleugje chique, zo omschrijven ze het zelf en dat dekt de lading ook wel. Je kunt er lunchen of dineren, maar bent er ook van harte welkom voor een drankje (met een hapje) aan de bar. Hierdoor is er altijd rumoer en gezelligheid. Ga hier dus heen als je gewoon lekker uit eten wilt, maar niet al te veel kwijt wilt zijn.

Watermeloen van de grill bij restaurantDijk 9 in Eindhoven

Watermeloen van de grill – Dijk 9

2. Eetkamer de Gaper

Aan het Wilhelminaplein in Eindhoven vind je verschillende cafés en restaurants. Eén van deze restaurants zit enigszins verstopt boven een café (of proeflokaal zoals ze het zelf noemen), en is daarom misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Eindhoven. Zo’n plek waar je alleen maar terecht komt, als je er bekend mee bent. En na het lezen van dit blog, ben jij dat dus ook! Het menu wisselt elke twee weken om zo met seizoensproducten te kunnen werken. Signature dish is de chateaubriand van Fleckvieh rund: een heerlijk stukje koe als je het mij vraagt! Wil je geen poespas, maar simpele gerechten die perfect bereid zijn, dan is Eetkamer de Gaper the place to be.

Eetkamer de Gaper, Wilhelminaplein, Eindhoven

Eetkamer de Gaper, Wilhelminaplein, Eindhoven

3. Down Town Gourmet Market

In het centrum van Eindhoven, net achter de vreetschuur die Happy Italy heet, kun je de Down Town Gourmet Market vinden. In deze (grotendeels overdekte) ’tuin’ kun je maar liefst 21 afzonderlijke aanbieders van eten vinden. Zoek een plekje om te zitten, bestel wat te drinken en ga daarna op zoek naar één of meerdere eettentjes om een hapje te halen. Er zijn lekkernijen uit alle windstreken te krijgen, dus mijn tip is om van zo veel mogelijk aanbieders wat te proberen. Echt een topplek om te zitten en te genieten van een hapje en een drankje.

Tapas - Down Town Gourmet Market

Tapas – Down Town Gourmet Market

4. Gezana

Voor de liefhebbers van de Afrikaanse keuken en met de handen eten, is dit Eritrese restaurant een aanrader. Nadat je aan een lage tafel hebt plaatsgenomen, moeten natuurlijk eerst even de handen gewassen worden alvorens je te storten op al dat lekkers. Afgesloten wordt er met een koffieceremonie. Omdat het restaurant door een Eritrese familie gerund wordt die duidelijk de gasten hun afkomst een eetcultuur wil laten ervaren, voel je je erg welkom en is een etentje hier een ware belevenis.

restaurant gezana eindhoven

Restaurant Gezana

5. Café 100 Watt

Nog een hele fijne plek om te zitten (vooral als het lekker weer is op het terras aan de Dommel) is Café 100 Watt. Omdat er nog een weg langs het terras loopt, is het ook een ideale plek om patjepeeërs en hun bolide in het wild te spotten. Dit proeflokaal van Stadsbrouwerij Eindhoven heeft veel speciaalbieren uit eigen brouwerij natuurlijk, maar serveert daarnaast ook smaakvol eten met een nadruk op vleesch (burgers, ribs, pulled pork, dat werk). Regelmatig worden er speciale bierdiners georganiseerd waarbij gerechten en bieren gecombineerd worden. En wat is er nou beter om op zondagmiddag met een biertje (of vier) en een plank vol met vlees in het zonnetje te genieten van het leven? Onder de naam ‘Proef de Zondag’ krijg je voor € 21,50 per persoon 4 proefbieren met daarbij een luxe hapjesplank.

Proef de zondag - Café 100 Watt

Proef de Zondag – Café 100 Watt

6. Restaurant 1910

Een gevestigde naam in het Eindhovense is Restaurant 1910 aan het Wilhelminaplein. Wil je een avondje zorgeloos genieten, bestel dan een verrassingsmenu met wijnarrangement en je zult niet teleurgesteld worden. Culinaire gerechten voor een schappelijke prijs in een gezellige omgeving. 7 dagen per week geopend van 11:00 tot 24:00 dus je kunt er altijd terecht (in het weekend wel even reserveren natuurlijk).

Restaurant 1910 Eindhoven

Restaurant 1910

7. Bodega by Zarzo

Als je alleen zin hebt in een lekker wijntje en een klein hapje ga dan naar deze telg uit de Zarzo familie (hoofd van de familie is mijn absoluut favoriete restaurant van Eindhoven Zarzo). Deze wijnbar is dus ook onderdeel van het Zarzo imperium, maar hier kun je ook terecht met een wat kleinere portemonnee. Hapjes heb je al vanaf een euro of vier en een absolute aanrader zijn de gehaktballetjes: voor zes euro vijf heerlijke ballen is echt een topdeal! Neem er een lekkere Cava bij en ga lekker in het zonnetje zitten: santé! Nieuw geopend is Barolo, waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken.

Bodega by Zarzo Eindhoven

Bodega by Zarzo

8. La Vita è Bella

Als je een echt Italiaans avondje wilt, ga dan naar deze pizzeria in Woensel-West. Deze wijk mag dan niet al te best te boek staan, de pizzeria staat dat wel. De Italiaanse eigenaar haalt alle ingrediënten uit zijn vaderland en dat proef je! Echte Italiaanse pizza’s, een heerlijk plankje vooraf met kaas- en vleeswaren en authentieke toetjes: alles wordt met liefde bereid. En goeie Italiaanse wijn voor weinig.

Burratina Pugliese

Zijn dat alle goede restaurants?

Nee natuurlijk niet! Ik ben een hongerige jongen, maar nog lang niet in alle restaurants van Eindhoven geweest, dus dit is een volledige subjectieve selectie van mijn favorieten. Check ook deze blog voor nog wat eettips in en om Eindhoven. Heb jij nog tips? Laat dan een reactie achter. Houdoe en bedankt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *