Uitzicht op de Efteling

Bezoek de Efteling met overnachting in Loonsche Land

Loonsche Land is het nieuwste vakantiepark van de Efteling. Voor het 40 jarig huwelijk van mijn ouders hebben we daar met de hele familie, waaronder vier koters tussen de 2 en 5 jaar oud, een nachtje doorgebracht. En als je denkt dat dat niet leuk is; in deze blog leg ik je uit waarom dat dus wél een goed idee is!

Loonsche Land: wat krijg je dan precies?

Bij je overnachting krijg je twee dagen toegang tot de Efteling. Verwacht in het Loonsche Land geen luxe, maar basic accommodatie voor een redelijke prijs. Het park biedt zowel hutten (losstaande vakantiehuisjes) als een hotel. Daarnaast zijn er zogenoemde themakamers, waarbij je een hut hebt maar dan met hotelfacilteiten (opgemaakte bedden, ontbijt, je kent ’t wel). Wij verbleven in zo’n themakamer, genaamd ‘Duinzicht’. Puntje hierbij is wel dat de aparte slaapkamer met vier bedden alleen maar is afgesloten van de woonkamer (waar ook nog twee bedden staan) met een gordijntje. Veel privacy heb je dus niet als je met meer dan twee personen verblijft. Het park is prachtig in de natuur gelegen. Helaas zorgde een aantal opgeschoten pubers voor wat overlast (bagagewagentjes in het water gooien, dat soort werk, superstoer allemaal), maar als die er niet zijn is het een mooie, rustige omgeving.

Loonsche Land - de accommodatie

Loonsche Land – de accommodatie

Extra vroeg de Efteling in!

Een groot voordeel van verblijven bij de Efteling zelf (dus ook Efteling hotel en Bosrijk) is dat je een half uur eerder toegang krijgt tot een groot gedeelte van het attractiepark. Da’s dus ideaal als je alvast een aantal attracties wil doen zonder in de rij te staan! Ik verbaas me sowieso altijd als ik in een attractiepark ben, dat veel mensen pas een uur (of nog later) aankomen na de openingstijd. Dikke tip voor ieder pretparkbezoek: zorg dat je op tijd bent (het liefste een beetje te vroeg). Je mag de Efteling, ook als je er niet verblijft, al ruim voor de opening in. Zo kun je alvast ergens strategisch gaan staan (bijvoorbeeld bij Symbolica waar de wachtrij nogal eens boven het uur wil uitkomen). Deze truc kun je overigens ook aan het einde van de dag toepassen!

En: CARO met korting!

Nog een voordeel: je kunt kaartjes kopen voor CARO tegen een gereduceerde prijs van € 7,50. Deze prachtige show is gemaakt voor volwassenen en is echt een aanrader. Overigens keek ook mijn 5-jarige neefje keek zijn ogen uit, ondanks de lange dag die hij al in de Efteling achter de rug had.

Bier als klap op de vuurpijl!

En speciaal voor de bierliefhebbers heeft de Efteling een tweetal biertjes dat enkel en alleen op de vakantieparken van de Efteling te verkrijgen is. Op Loonsche Land is dat het blonde bier ’t Verdiende Loon (in Bosrijk is dat Bosrijkse Brouw). Een lekker, fris, zoetig blond bier met hop die zelf verbouwd wordt op het vakantiepark. Dat drinkt dus lekker weg, kwam ik achter. Denk er wel aan, stiekem is het 6,8 procent, vergelijkbaar met LaChouffe, dus wel erg verraderlijk. Gelukkig sluit De Proeftuyn om half een, dus lag ik nog enigszins op tijd in bed om nog iets aan mijn ochtend te hebben. Wat daarbij ook erg hielp was het ontbijt, dat erg uitgebreid was. Ik kon dus weer met een volle maag en goede moed voor een tweede dag de Efteling in.

Het Verdiende Loon

Het Verdiende Loon

Overnachten in Loonsche Land: ik zou ’t doen

Zeker met kinderen erbij, kun je niet alles in de Efteling doen in één dag (en al helemaal niet als het druk is). Een verblijf in Loonsche Land biedt dan uitkomst in een basic huisje, maar met alles wat je nodig hebt voor een heerlijk weekendje weg met het hele gezin. De website van de Efteling heeft overigens zo nu en dan ook aanbiedingen, om je verblijf wat goedkoper te maken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *