Op voetbalreis met je vader

Bonden in Londen: een voetbaltrip met je pa

London, Baby! De beste manier voor mij om wat kwaliteitstijd met ons pap (mijn vader, red.) door te brengen is een voetbaltrip. Deze maken we dan ook geregeld en begin december was Londen aan de beurt.

4 redenen waarom je in London een voetbalbedevaart wil houden

  1. Londen heeft maar liefst 7 clubs in de Premier League en 17 clubs in de 5 hoogste divisies in Engeland. Dat betekent dat er altijd wel een voetbalwedstrijd is waar nog kaartjes voor te krijgen zijn. Voor onze driedaagse voetbaltrip konden we uit vier wedstrijden kiezen en de keuze is gevallen op West Ham United en Fulham. Tickets kun je online bij de clubs zelf kopen.
  2. Londen heeft een aantal grote clubs met prachtige stadions. Dus naast het bezoeken van één of twee wedstrijden kun je je pa ook nog meenemen naar een stadiontour, in ons geval bij Arsenal. Is zo’n stadiontour dan niet altijd hetzelfde eigenlijk, waar je ook bent? Eigenlijk wel inderdaad, maar het blijft toch gaaf om een keer bij zo’n grote club binnen te kijken en als je geen tien stadiontours per jaar doet, blijft het leuk.

    Op voetbaltrip naar Londen: West Ham United

    Op voetbaltrip naar Londen: West Ham United

  3. Londen heeft een uitstekend OV netwerk, en met je betaalpas kun je contactloos betalen! Dus geen gehannes met losse kaartjes of meerdaagse passen meer, gewoon in – en uitchecken met je bankpas. Er geldt een maximum per dag (7 pond in zone 1 en 2) dus erg handig als je voor een paar dagen in Londen bent.
  4. Londen is toch keiduur? Het is inderdaad niet de goedkoopste bestemming, maar als je wegblijft van de hele dure (lees supertoeristische plekken) dan valt het reuze mee. Kijk voor hotels eens naar Stratford (naast het Olympic Parc waar het stadion van West Ham United zich bevind) of in de wijk Fulham/Chelsea (dus dicht bij Craven Cottage, de thuishaven van Fulham). Beide gebieden zijn prima met het OV (zie punt 3) te bereizen en de hotels zijn een stuk goedkoper dan in het centrum.

En als je nog tijd over hebt?

Het uitzicht bij de Sky Garden

Londen is een supertoffe wereldstad die een bezoek sowieso waard is, dus ook overdag hoef je je geen moment te vervelen. Mijn pa en ik hebben tijdens deze voetbaltrip lekker door de stad geslenterd en de nodige (toeristische) plekken bezocht. Nog een paar budgettips om punt vier wat kracht bij te zetten (en we blijven toch Nederlanders):

  • Alle musea zijn gratis te bezoeken (op losse tentoonstellingen na). Ik heb mijn vader meegesleurd naar het Tate Modern (gevestigd in een oude elektriciteitscentrale, alleen het gebouw is al de moeite waard), het British Museum en het Natural History Museum.
  • SkyGarden biedt gratis een fantastisch uitzicht over de stad. Als je er vroeg bent (voor een uur of tien) dan is vooraf boeken niet nodig. Het is een prachtige binnentuin, waar je ook nog een lekker kopje koffie kunt drinken (niet eens schreeuwend duur).
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *