Estanque Grande del Retiro

Parque Retiro: rustpunt in Madrid in 13 foto’s

Madrid bruist. Het zou zomaar kunnen dat je na een avond tapas en simpelweg genieten van het leven in de Spaanse hoofdstad de volgende ochtend wakker wordt en je beseft dat je die vijf laatste biertjes beter niet had kunnen nemen. Wat te doen? Op naar Parque del Buen Retiro, in de volksmond ook gewoon Retiro genoemd. In de longen van Madrid, aan de oostkant van het oude centrum, kun je weer op krachten komen.

Parque Retiro: beter dan het Vondelpark

Het Parque Retiro laat zich het beste vergelijken als een kruising tussen Central Park in New York en het Vondelpark in Amsterdam. Het is de plek waar locals recreëren, straatartiesten hun kost proberen te verdienen en je uiteraard ook wel wat levende standbeelden tegenkomt. Prima, niets mis mee, draagt bij aan de relaxte sfeer.

Alfonso XII

Toch kom je niet alleen voor de sfeer (of om van de kater af te komen naar Retiro. In een ver verleden stond het paleis van Filips IV in het Retiro. Tegenwoordig zijn er nog maar twee gebouwen over. Het meest in het oog springend is het monument voor Alfonso XII, aan de voet van het kunstmatig aangelegde meer, waar je (net zoals in Central Park in NYC) roeiboten kunt huren.

Palacio de Cristal

Het meest indrukwekkende bouwwerk staat een stukje verder. Het Palacio de Cristal ligt dan weer aan een ander meertje (inclusief waterval en schildpadden) en is van grote schoonheid. Het is ontworpen door architect Ricardo Velásquez.

Anyway, Parque Retiro mag zeker op je lijstje wanneer je een citytrip Madrid doet. Onderstaand alvast een voorproefje in 13 foto’s.

Estanque Grande del Retiro

Estanque Grande del Retiro

Zingende glazen

Zingende glazen, altijd vermakelijk

Palacio de Cristal

Het prachtige Palacio de Cristal

Palacio de Cristal

Palacio de Cristal inclusief waterval en schildpadden

Natuurschoon in Retiro

Natuurschoon

Lokale Andre Rieu

Lokale Andre Rieu

Palacio de Cristal

Het prachtige Palacio de Cristal, maar nu van binnen

Moderne kunst in Palacio de Cristal

Moderne kunst in Palacio de Cristal

Retiro ten voeten uit

Retiro ten voeten uit

standbeeld-retiro

Aan standbeelden geen gebrek

casita-del-pescador

Het Casita del Pescador

diabolo-retiro

Ook met een diabolo kun je blijkbaar geld verdienen in Retiro

fontein-retiro

Snel vol als Real kampioen wordt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *