4 tips voor een bijzonder verblijf in Washington D.C.

De hoofdstad van de Verenigde Staten kent veel wereldberoemde plekken (het Witte Huis, het Capitool, het Washington Monument, noem ze maar op). Al deze plekken mag je zeker niet overslaan bij je bezoek – je kunt gerust een dag (of twee) uittrekken om de National Mall te verkennen – maar in deze blog wil ik een aantal plekken belichten, dat misschien net wat minder bekend is.

Washington D.C.: gewoon best een prettige stad!

Eerst even iets over Washington in het algemeen. Ik vond het een hele prettige stad. Ondanks de 600.000 inwoners was het nergens heel druk. De metro is superschoon en rustig. De straten zijn breed, groen en schoon. Overall is Washington trouwens erg groen. Het contrast met een stad als New York is gigantisch in mijn ogen.

Diclaimer: er zijn heel veel schoolklassen!

Zijnde het centrum van de Amerikaanse democratie en met alle (gratis toegankelijke) musea en memorials, trekt Washington een enorme hoeveelheid Amerikaanse bezoekers. Van deze groep bestaat dan weer een heel groot deel uit schoolklassen. Ik wil niet zeggen dat ik een hekel heb aan kinderen (zou ook niet heel handig zijn met mijn eigen voorkeur voor pretparken), maar hele groepen door elkaar jengelende kinderen, daar word ik nou niet echt overdreven gelukkig van. Ik moet echter toegeven dat de Amerikaanse begeleiders hun kroost behoorlijk goed onder controle hadden en over het algemeen leek de jeugd ook oprecht geïnteresseerd. Met het gekrijs viel het dus wel mee.

1. National Museum of African American History and Culture

We beginnen toch even op de National Mall en met één van de musea, die onderdeel uitmaakt van het Smithsonian Institute. Dit museum is in 2016 als laatste toegevoegd en is het museum dat op mij de meeste indruk heeft gemaakt.  Bij binnenkomst zijn er twee opties: naar boven of naar beneden. Met een escalator natuurlijk, want een trap is voor gezonde mensen. TIP: Ga eerst naar beneden, waar in een prachtige, stijlvolle, gigantische tentoonstelling van drie verdiepingen de geschiedenis van de Afro-Amerikanen wordt verteld. Recht voor zijn raap en niks wordt vergoelijkt, met indringende verhalen en beelden. Daarna kun je nog naar boven gaan, waar je collecties vindt die de Afro-Amerikaanse cultuur vieren. Erg interessant hier vond ik de sportafdeling, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Al met al een heel indrukwekkend museum.

National Museum of African American History and Culture

National Museum of African American History and Culture

2. Genieten aan de waterkant

Als je genoten hebt van de National Mall en alle Memorials die daar te vinden zijn, kun je een mooie wandeling maken via het Martin Luther King jr. Memorial, langs het water waar in het voorjaar de kersenbloesem in volle bloei staat, naar District Wharf. Hier vind je naast een oude vismarkt, ook hippe plekken, zoals een oesterbar, rumstokerij en concertzaal. Voor ieder wat wils en heerlijk aan het water. Een andere plek waar je heerlijk aan het water kunt zitten is het Georgetown Waterfront Park. Naast het park vind je er grote terrassen waar je lekker je happy hour kunt doorbrengen. Goed eten kun je bij Farmers, Fishers, Bakers.

Laagvliegende vliegtuigen boven Potomac River vanuit Georgetown gezien

Laagvliegende vliegtuigen boven Potomac River vanuit Georgetown gezien

3. Arlington National Cemetery

Je kunt vinden van de Amerikaanse oorlogsdrift wat je wilt, maar herdenken kunnen ze. Ze zitten erop zogezegd. Een prachtig voorbeeld daarvan is dit kerkhof, een militaire begraafplaats waar zo’n 400.000! graven te vinden zijn. Eindeloze rijen grafstenen van omgekomen soldaten, maar ook is bijvoorbeeld het graf van JFK hier te vinden. Jezelf verplaatsen doe je te voet of per tour met een open treintje (het blijft Amerika). Overigens is de tour wel aan te raden want het kerkhof is enorm!

4. Washington D.C. on a budget

Verblijven in Washington D.C. kan behoorlijk prijzig zijn. Wij hebben geslapen Arlington, dat net aan de andere kant van de Potomac river ligt. Prima bereikbaar per metro en veel goedkoper dan in D.C. Ons motel was een typische, maar alles was erg schoon, bedden waren prima en de airco deed zijn werk. In de buurt is een aantal prima eetplekken te vinden. Northside Social heeft een prettig terras en prima ontbijt. Silver Diner heeft eigen jukeboxjes op de tafel. Iets verderop in Arlington vind je ook bars met live muziek, zoals bijvoorbeeld Galaxy Hut.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *