Santiago-Bernabeu

Op bezoek bij Real Madrid

De Reismannen houden van voetbal. Nu kun je bij de clubliefde van sommige Reismannen je vraagtekens zetten, maar wanneer we de kans hebben zullen we het niet nalaten een stadion of een wedstrijd te bezoeken. Een bezoek aan Madrid is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het stadion van de ‘grootste club ter wereld’: Real Madrid. De tour die ze in het Santiago Bernabéu organiseren is voor de voetballiefhebber zeer de moeite waard!

Betonnen kolos

Het Estadio Santiago Bernabéu ligt een beetje aan de noordkant van de stad en is per metro in ongeveer 15 minuten vanuit het centrum te bereiken. Van de buitenkant is het stadion nog niet bijster indrukwekkend. Een betonnen kolos, maar niet van het lelijke oude soort dat stadions juist zo mooi maakt. Daarnaast is het stadion gedeeltelijk ingegraven, het veld ligt wat lager. Voor € 25,00 koop je een ticket voor de toer door het stadion.

Het moderne Prado

Nou heb je in Madrid veel musea die door mensen uit de hele wereld bezocht worden en ik ben van mening dat het museum van Real Madrid er een van is. Tenminste, ik heb meer tijd besteed aan de historie, oude shirts en bekers van Real dan aan de schilderijen in het Prado van Raphael en Rubens een paar kilometer verderop.

champions-league-bekers-real-madrid

Alle gewonnen Champions League bekers

Rijke historie

In ongeveer anderhalf uur volg je de uitgezette route door het stadion. Je komt alles te weten over de rijke historie van de club, wordt overdonderd door multimedia met wedstrijden, goals en spelers uit het verleden en krijgt een mooie blik op het stadion, dat er van binnen een stuk indrukwekkender uitziet dan van buiten.

Kleedkamer-Real-Madrid-Bernabeu

De plek waar iedere voetballer wil zitten

Kleedkamer-Real-Madrid

De jacuzzi in de kleedkamer

Exit through the giftshop

Uiteraard ontbreken ook bezoeken aan de perskamer, de  kleedkamer en uiteraard de dug outs niet. Weinig verheffend, maar wel heel leuk om te zien waar al die voetballende multimiljonairs hun geld verdienen. En ook bij deze tour geldt: ‘Exit through the giftshop’. Op ongeveer alles dat je kunt bedenken is een logo van de koninklijke geplakt en dat drijft de prijs natuurlijk op. Duurste replica van het wedstrijdshirt was € 149,95. Daar heb je bij mijn eigen club ADO Den Haag bijna een seizoenskaart voor. Maar dan nog, doen die tour als je in Madrid bent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *