Waarom Doorwerth een zalige bestemming is

Reisman Lars vond het wel weer eens tijd om een stukje Nederland te ontdekken waar hij nog niet eerder geweest was. De keuze viel op een weekendje in Doorwerth (Gelderland) gelegen tussen Arnhem en Wageningen, bijna direct aan afrit 19 (Renkum) van de A50. Dit bleek een uitstekende keuze. Waarom, dat licht hij toe in dit blog.

BenB De Kerk Doorwerth

Overnachten in een echte kerk

Zalig overnachten in B en B de Kerk Doorwerth

Hallelujah! Altijd al eens in een echte kerk willen slapen? In Doorwerth kan het! Bij B en B De Kerk kun je heerlijk overnachten in 1 van de 5 kamers en ’s ochtends in de kerkzaal genieten van een lekker ontbijtje. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en de kerkelijke ambiance maakt het tot een unieke ervaring!

Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken bevindt zich op zo’n 400 meter lopen van de B en B een restaurant genaamd Adriano. Niet het goedkoopste restaurant, maar dat maakt de kwaliteit van het eten en de wijn meer dan goed! Tip: Deel een voorgerecht en tussengerecht. Je kunt dan lekker veel proeven en je krijgt nog steeds meer dan voldoende!

Wandelen (of fietsen) in de prachtige omgeving van Doorwerth

De omgeving van Doorwerth is prachtig groen en voor Nederlandse begrippen heuvelachtig te noemen. Er zit zowaar zo nu en dan een kuitenbijtertje tussen. Je kunt er fantastische wandelingen maken, maar ook om te fietsen is het er schitterend. Vanuit de B en B kun je wandelen naar bijvoorbeeld deze route die je langs heide en bossen brengt. Let erop dat de route niet met paaltjes aangegeven staat, je hebt dus een app nodig om de route te kunnen lopen.

Had ik al gezegd dat Doorwerth ook een kasteel heeft? Met torens en ophaalbrug en alles? Bij deze dan! Vanuit het kasteel kun je wandelingen maken die je voeren over de boersberg met uitzichten over de Nederrijn en langs de uiterwaarden. Deze klompenroute staat wel aangegeven met paaltjes.

Steden en Musea in de directe omgeving

Mocht je nou niet zo’n natuurliefhebber zijn, dan zijn er ook genoeg andere dingen te ondernemen. Wij kozen dit maal voor een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem, en wel voor een zomeravond. De avond begon heel goed, met food trucks en muziek verdeeld over een aantal pleintjes. Helaas bleek het vervolg minder zomerig te zijn en gooide regen wat roet in het eten. Andere musea in de buurt zijn het Airbornemuseum in Oosterbeek, Museum Veluwezoom (in Kasteel Doorwerth) en het kasteel zelf. Ook op korte afstand vind je Burgers’ Zoo voor de dierenliefhebbers.

Als je ook niet van musea houdt, dan kun je nog altijd lekker gewoon de stad in gaan want Arnhem ligt dus om de hoek en ook Wageningen is dichtbij. Al met al meer dan genoeg ingrediënten voor een geslaagd weekendje weg in Nederland. Amen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *