Geïnspireerd door Instagram: 3 fotogenieke plekken in Europa

Je kent het vast wel: terwijl je scrollt door je timeline kom je prachtige foto’s op Instagram tegen van bestemmingen die je niet kent maar best wel eens zou willen bezoeken om dezelfde foto te maken. Meestal blijft het daarbij…, of toch niet…? Nee dus. De afgelopen paar jaar heb ik puur en alleen op basis van Instagramposts 3 plekken bezocht die ik daarvoor niet kende, maar me zo boeiden dat ik ze gewoon moést bezoeken en vastleggen.

Burg Eltz

Hier begon het zo’n 3 jaar geleden allemaal mee. Burg Eltz is een sprookjesachtig Middeleeuws kasteel in het Moezeldal in Duitsland op 3 uur rijden van Tilburg, de bakermat van de Reismannen. Keer op keer werd ik op Instagram geconfronteerd met deze burcht, maar nooit dacht ik eraan om er ook echt naartoe te gaan.

Totdat ik tijdens onze zomervakantie van 2016 in Namibië eens op de locatie boven de Instagrampost klikte en erachter kwam dat het vanuit Frankfurt, onze vertrekluchthaven, helemaal niet zo ver omrijden was terug naar huis. En dus volgde na die vakantie en lange nachtvlucht een tripje naar Burg Eltz. Absoluut de moeite meer dan waard! Alleen jammer dat de weersomstandigheden niet optimaal waren voor dat ene perfecte plaatje.

Burg Eltz

Burg Eltz

Henningsvær

Ik ben een groot voetballiefhebber. Al sinds ik me kan heugen werd m’n aandacht getrokken zodra ik een voetbalveld zag. Toen ik op m’n Instagramfeed regelmatig het voetbalveld van Henningsvær, een op meerdere eilanden gelegen vissersdorp op de Noorse Lofotenarchipel, voorbij zag komen, wist ik het zeker: dit moest wel het mooist gelegen voetbalveld ter wereld zijn! Het feit dat dit voetbalveld ook z’n eigen Instagramaccount heeft, getiteld “Mostawesomefield”, was voor mij de bevestiging.

En, toeval of niet, toen we tijdens onze zomervakantie van 2017 in Noord-Noorwegen o.a. de Lofoten bezochten, was dit voetbalveld een absolute must-see voor mij. Eenmaal aangekomen volgde toch wel een teleurstelling. De overzichtsfoto die ik telkens gezien had, kon ik zelf niet maken. Waar ik dacht dat deze vanaf een bergtop gemaakt werden, bleken deze juist van de andere kant, van boven de zee met een drone gemaakt te zijn. Kleine pleister op de wonde was dat ik nog wel een balletje op het mooiste voetbalveld ter wereld heb kunnen trappen…

Henningsvær

Henningsvær

Sørvágsvatn

Eén van de nog enigszins onontdekte Europese bestemmingen zijn de Faeröer-eilanden, gelegen tussen de Schotse Shetland-eilanden en IJsland. Door mijn voorliefde voor eilanden, natuur en minder bekende bestemmingen triggerde deze archipel mij al langer. In de meivakantie van 2018 (na een eerder kort congresbezoek 2 jaar daarvoor, lucky me!) was het zover: een week lang rondtrekken op deze eilandengroep.

Bovenaan m’n lijstje stond Sørvágsvatn. Via een rondwandeling van een paar uur beklim je Trælanípa (“Slavenrots”) en heb je een adembenemend uitzicht dat een optische illusie lijkt: het meer lijkt pal boven de oceaan te zweven. Vandaar ook de bijnaam “het meer boven de oceaan”. Hier geen anticlimax zoals op de Lofoten: in het echt was deze magische plek minstens zo mooi als online. Hieronder m’n eigen foto als bewijs!

Sørvágsvatn

Sørvágsvatn

Zo zie je maar weer: Instagram is niet alleen een medium waarop je zelf post wat je de moeite van het posten waard vindt, het kan ook prima als reisinspiratie fungeren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *