Reismannen en hun vrouwen: de V.I.S.

Mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde en dat is maar goed ook voor de biodiversiteit. Maar het maakt het niet altijd makkelijk om elkaar te begrijpen. Ook Reismannen worstelen daar bij tijd en wijle mee, bij thuiskomst wel te verstaan.

Onze vrouwen

Dankzij de psychologische en medische wetenschap, zijn we steeds beter in staat om te begrijpen waarin wij mannen verschillen van jullie vrouwen. Een scheutje zelfhulpgoeroes, een feministische hausse, de opkomst van de zelfbewuste metroman die in touch is met zijn feminine side en het succes van de voetbalvrouwen geven ook richting. Helaas, van beide kanten van de geslachtsmedaille falen we regelmatig opzichtig in onze pogingen om ons in de andere sekse in te leven. Pijnlijk voorbeeld: de thuiskomst van de Reisman.

Elke Reisman die een, ongetwijfeld fantastische, vrouw of vriendin heeft zal het volgende scenario herkennen. Je komt thuis na een lekkere mannenervaring vol opscheppen, bier, foute kroegen, vergezichten en leedvermaak en dan ontrafelt zich het volgende gesprek.

Vrouw: ‘Ha lieverd, wat gezellig dat je thuis bent, hoe was het (kroelie kroelie)?’

Eitje denk je, hier weten wij het antwoord wel op.

Reisman: ‘Het was relaxed.’

Daar neemt de vrouw geen genoegen mee.

Vrouw: ‘Vertel eens wat meer, wat hebben jullie allemaal gedaan?’

Dit stuk is ook goed, hier kun jij als Reisman prima mee uit de voeten. Een feitelijke uiteenzetting van activiteiten.

Reisman: ‘Van alles.’ (desgevraagd geef je voorbeelden: ‘we zijn naar de stad gelopen en toen weer terug’)

Dit is niet wat de vrouw wil horen. De vrouw wil andere dingen horen.

Vrouw: ‘En hoe is het met iedereen?’

En hier begint het gesodemieter. Hier kun je niets mee. De vraag is veel te complex. Hoe is wat? Waar doelt ze op? Gezondheid, baan, seksleven? De vraag is absoluut niet concreet genoeg voor een man. En dan dat iedereen. Je was met 10 man, hoe moet jij nu weten hoe het met iedereen was? Waar ziet ze je voor aan, de mental coach van de groep? Hakkelend probeer je er voor de lieve vrede iets van te maken maar je weet dat je fucked bent. ‘Ja goed denk ik…Bert heeft een nieuwe E-Golf. Van de zaak. Wel vaak laden.’

Maar op alle vervolgvragen moet je het antwoord schuldig blijven. Je weet niet of Ivo nog bij dingetje is en je hebt niet gevraagd of Patrick is aangenomen en je hebt ook werkelijk waar geen benul van de verbouwplannen van Pim. Laat staan dat je weet of Dirk nog zo worstelt met z’n zelfvertrouwen. En wat een gezellige terugkeer had moeten zijn van een leuke reis, eindigt in lichte irritatie. Bummer.

Reismannen to the rescue!

Edoch, beste Reisman, er is hulp onderweg. Nooit meer zul jij in deze hachelijke situatie belanden want vanaf vandaag ben jij voorbereid. Jij hebt namelijk op reismannen.nl gelezen over ‘de V.I.S.’! Oftewel, de ‘Vrouwen Informatie Sheet’. Uit het collectieve (hoewel ik mezelf iets meer credits geef voor deze prestatie dan de rest) brein van de Reismannen is de oplossing voor het thuiskomst ritueel ontsproten. Een even simpele als doeltreffende methode. Niet gepatenteerd, want wij geloven in sharing is caring, en voor elke man bruikbaar is daar de V.I.S.

Hoe werkt het? De V.I.S. is niets meer en niets minder dan een Excel sheet met als kolomtitels de namen van alle aanwezige reismannen en in de rijen voorgedefinieerde vragen. Dat kan er als volgt uit zien:

Elke Reisman uit het gezelschap vult de vragen zelf in. Bij voorkeur staat de V.I.S. op een share zodat je er allemaal lekker bij kunt. Vóór dat je thuis komt (vóór die tijd dus, heel belangrijk!) scan je de sheet en bij thuiskomst citeer je lukraak drie of vier dingen uit de sheet die zijn blijven hangen. Let op: niet voorlezen vanaf je telefoon, dan gaat het hele verhaal mank. Je hebt gegarandeerd succes!

Beste Reisman, heel veel plezier op de volgende reis en heel veel plezier bij thuiskomst!

Disclaimer: heb je geen vrouw thuis zitten dan hoef je  hier niets mee te doen. Heb je een man thuis zitten dan mag je dit ook de M.I.S. noemen. Alleen niet met de eer gaan strijken dan hè?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.