Nog nooit waren er zoveel kale mannen tegelijkertijd in Salou.

Naar Salou met je kelderklasse voetbalteam: dit wil je!

Als je 18 bent is het normaal. Hoort erbij. Een overgangsrite. Je hebt je middelbareschooldiploma gehaald en gaat, als definitieve afsluiting van je kindertijd en puberteit met je vrienden een weekje kansloos van de kaart in Salou of Lloret de Mar. Iedere avond een beetje tegen de bar staan tongen met Engelse wijven waar je naam, toeten, noch blazen van weet. De boel de boel, zon, zee, strand en bedenkelijke keuzes.

Maar wie heeft ooit gezegd dat je dat niet meer mag als je de 30 (lang en breed) gepasseerd bent en, bijvoorbeeld, je kelderklasse voetbalteam wat te vieren heeft? Je moet door wat (mentale) barrières en je loopt het risico op een hoop misprijzend hoofdschudden thuis, op het werk en in zo goed als iedere sociale omgeving, maar dan heb je ook wat; een weekend lang kleedkamerhumor in een zonnige, van mierzoete drankjes vergeven, omgeving, maar dan zonder de soulcrushing onzekerheid van de gemiddelde 18-jarige. En het geeft je vast de ruimte om even aan je langzaam aanzwellende midlifecrisis te ruiken!

Salou met je kelderklasse voetbalteam: Bier drinken en hard lachen.

Salou met je kelderklasse voetbalteam: Bier drinken en hard lachen.

Salou als je over de 30 bent; kan het eigenlijk wel?

Eh, ja. Da’s natuurlijk maar net hoe je ’t bekijkt. Je bent natuurlijk wel met afstand de oudste in de zaal. En met zaal bedoel ik eigenlijk niet alleen maar Salou, maar die hele Costa Brava. Dus echt aansluiting vinden met de rest van het publiek tijdens de GoGo-tours kroegentocht zal lastig worden. Je zult ’t dus vooral voor jullie zelf leuk moeten maken, maar dat doe je toch al jaren! Laat de moraalridders daarom lekker thuis en gooi jezelf in een revival van het Sodom en Gomorra wat je tienerjaren waren!

Salou

‘T heeft bijna iets idyllisch, dat Sodom en Gomorra van jouw tienerjaren, hè?

Belangrijk: het thuisfront overtuigen

Toen je 18 was, moest je je ouders overtuigen om naar Salou te kunnen. Maar omdat met alcohol doordrenkte bacchanalen onderdeel zijn van onze cultuur, ging dat een stuk makkelijk dan het overtuigen van je partner als je de 30 gepasseerd bent. En als ’t een beetje tegenzit, heb je ook nog een kleine thuis rondlopen en heb je ‘verantwoordelijkheden’ enzo. Dus je zult van goeden huize moeten komen om dit idee er doorheen te krijgen; het is toch net iets anders dan kerken bezoeken in Toscane, laten we wel wezen. Uiteindelijk heb je drie keuzes. Stem even onderling af voor welke strategie je kiest, anders gaat dit natuurlijk gruwelijk mis. Die vrouwen van jullie praten namelijk onderling.

 1. Je kiest ervoor om open kaart te spelen.
  • Voordeel: aangezien eerlijkheid een dingetje is bij relaties, heb je in ieder geval een relatie om bij terug te keren (afhankelijk van hoe je je gedraagt natuurlijk). Dat valt bij de andere opties niet te garanderen…
  • Nadeel: op z’n minst misprijzend hoofdschudden en een partner die extreem teleurgesteld is in jouw karakter, gevolgd door ellenlange discussies, compromissen die in jouw nadeel uitvallen en de mogelijkheid van een veto en een daaropvolgende huwelijkscrisis (in het geval van een veto, kies alsnog voor optie 3).
 2. Je hangt een lulverhaal over kerken in Toscane op.
  • Voordeel: geen gezeik, al is ’t niet echt geloofwaardig. Maar hier gaat ze vast mee akkoord en jij kunt gewoon gaan boeken. Als je dit warempel verkocht krijgt; leg even in de comments uit hoe.
  • Nadeel: hoe leg je je onvermijdelijke kroegblessures uit? Het blijft daarnaast hoe dan ook een lulverhaal dat ooit, als je even niet oplet, uitkomt. Zo goed kun je uiteindelijk ook niet liegen, weet je zelf ook.
 3. Je stelt haar voor een voldongen feit als je al lang en breed geboekt hebt, bij voorkeur een week van tevoren.
  • Voordeel: je bent in ieder geval eerlijk geweest én je kunt in ieder geval gaan. Want uiteraard heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, dus het is zonde van het geld om niet te gaan.
  • Nadeel: echt keisympathiek is ’t niet, wel? En: dit gaat een keer snoeihard op je neus terugboemerangen.
Ogen op het doel houden: dit wil je!

Ogen op het doel houden: dit wil je!

Zon, zee, strand en bedenkelijke keuzes, daar ga je!

Ervan uitgaande dat je haar voor een voldongen feit gesteld hebt (we blijven toch mannen) kun je op weg. Maak niet de fout die je 20 jaar geleden door beperkt budget gedwongen maakte om met de bus te gaan. Aan dit hele reisje is helemaal niks verantwoord, dus pak gewoon de vlieger naar Girona. Vliegschamen doe je maar een andere keer, er zijn genoeg andere vormen van schaamte die je tijdens deze reis kunt consumeren. Pak ook gewoon een iets luxer appartementje of hotel. Je weet zelf hoe diep de ondergrens is in dorpen als Salou, dus gun jezelf dat je daar niet in terecht komt. Je moet een heel weekend mee, dat gaat niet meer zo makkelijk als vroeger, he?

Waar kun je heen?

Aangezien dit voor velen een trip down memory lane is, hoef ik niet uit te leggen dat je in Salou kroegen bij de vleet hebt. Je hebt er disco’s als de Pacha, de Snoepy’s en de Tropical en onvermijdelijke oerhollandse feestnummers als ’t Gat van Nederland en De Skihut, of je kunt je schaamte definitief achter je laten in de karaokebar. Je kunt, kortweg, je lol wel op. Toptip: als je dan toch een plaatselijke Russin mee je bed in sleept, check dit dan eerst even met je getrouwde, oerdegelijke en keiburgerlijke kamergenoot van je. Grote kans dat ‘ie eerder dan jij ging slapen en dus bij wakker worden recht in het gezicht van je opgeduikelde deerne kijkt en daar dan een mening over heeft.

Salou met je voetbalteam: lekker boeken….

En voor de rest? Beetje op het strand liggen en je kater uitzweten, wat voetballen en je weer lekker 18 voelen. Grappen maken over bier, tieten en scheten, zoals je dat vroeger deed en zoals je dat nu op zaterdag- of zondagmiddag met je kelderklasseteam doet. Juist daarom is Salou het ideale uitje hiervoor. In feite zit je een weekend lang in de kleedkamer van je voetbalclub. En we weten allemaal dat dat het beste moment van de wedstrijd is, want voor het voetballen doen we ’t toch allang niet meer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *