Camping de Lievelinge: bus

Mannenweekend in Hippie Paradise De Lievelinge

Het concept is vrij eenvoudig. Je bent man, je bent vader van een zoon en je gedijt bijzonder goed in een ‘alles lekker loslaten situatie’. Scoor je 3 keer ja, dan mogen jij en je zoon(s) mee op mannenweekend naar hippiecamping de Lievelinge. Op invitatie trouwens, dat dan weer wel.

Wat vind je op camping de Lievelinge?

Als ik een favoriete camping zou moeten aanwijzen in Nederland, dan is dat met stip camping De Lievelinge. Op een steenworp afstand van Vuren, ligt in het Lingebos een ware vrijbuiterscamping waar je vanaf minuut één direct ondergedompeld wordt in een heerlijke ‘laat maar gaan, alles mag en alles kan cultuur’. De camping ligt met de noordkant aan een meertje waar je kan zwemmen, varen en vrouwen kijken (niet onbelangrijk op mannnenweekend) en is aan oost-, zuid- en westkant omringd door bos.

Overal waar je kijkt zie je de meest fantastische bouwsels schitteren. Omgebouwde schoolbussen, boomhutten in de vorm van domes, huifkarren en zelfs een compleet ingegraven schip. Allemaal te huur als accommodatie of privé-eigendom van excentrieke vogels. Ken het je het programma ‘Joris’ showroom’ nog? Nou dat. En dan de reünie daarvan. Kloppend hart van de camping is het restaurant met een prachtig terras, vol vuurkorven ter grootte van kleine zwembaden, een heuse antieke zweefmolen en een cocktailbar. Bij mooi weer kun je jezelf daar uren en uren vermaken.

Camping de Lievelinge: bordjes

Camping de Lievelinge: hippie paradise

Mannendingen

Als ik met zoontje Teun en introducees André en Noah aankom op vrijdagmiddag, is het gelijk thuiskomen. Teun gaat voor zijn gevoel al heel zijn leven mee op mannenweekend. Schattingen lopen uiteen van 7 tot 8 keer. Wat vrij onmogelijk lijkt bij een jaarlijks event als je pas 6 bent. Het zegt wel iets over de impact op de kleine man. Hij weet wat komen gaat. Als alle mannen er zijn, wordt de partytent opgezet en daaronder wordt onbeperkt ‘anti mama voer’ neergezet. Lees: chips, cola, meer chips en meer cola. Er zijn geen regels op mannenweekend. Je mag pakken wat je wil, wanneer je wil en wat je er mee doet.

Op zaterdag resulteerde dat in een wedstrijdje ‘wie kan de meeste cola in z’n onderbroek gieten’. Verder mag je het vuur opstoken, in het bos rauzen, overal heen waar je wil, waterpistolengevecht houden en door de modder rollen. Tandenpoetsen is voor titjes en schone onderbroeken liggen thuis. Beter wordt het niet. De grote mannen komen over het algemeen niet veel verder dan rond het kampvuur zitten, muziek luisteren en mannengesprekken voeren. Je weet wel: redelijk zelfvoldaan elkaar bevestigen in de absolute waarheid van het mannelijk wereldbeeld. Met bier en bbq uiteraard.

Chaos en anarchie op Camping de Lievelinge

Chillen met je zoon op Camping de Lievelinge

Doen?

Waarom naar de Lievelinge? Omdat daar binnen de normen van fatsoen alles mag, alles kan, de sfeer überrelaxed is en je water, bos en vrijheid hebt. Waarom niet naar de Lievelinge? Als je van afgebakende campingplekken houdt, na 21.00 uur niet verrast wil worden door een feestende menigte en het liefst binnen de lijntjes kleurt. Gelukkig zijn er dan nog massa’s alternatieven. Cheerio!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *