Zó mooi is de Japanse tuin in Den Haag

In de stadse drukte van Den Haag vind je gelukkig bijzonder veel mooie parken waar je even aan alle heisa kunt ontsnappen. Aan de rand van de stad ligt landgoed Clingendael. Nou is dat park al de moeite van het bezoeken waard, maar parel van Clingendael is zonder twijfel de Japanse Tuin.

Al meer dan 100 jaar oud

In het begin van de 20e eeuw is de Japanse Tuin aangelegd door de eigenaresse van het landgoed. Marguerite M. Baronesse van Brienen was meerdere malen in Japan geweest en heeft de complete inrichting van de Japanse Tuin vanuit het Aziatische land naar Den Haag gehaald. Het feit dat de tuin dus echt Japans is, de enige van Nederland is en al meer dan honderd jaar oud is, maakt ‘m al bijzonder, maar dat geldt ook voor de toegankelijkheid.

Korte tijd geopend

De Japanse Tuin met al z’n bijzondere en zeldzame planten en bomen is zeer kwetsbaar en is daarom slechts een aantal weken in de lente én een paar weken in de herfst geopend. Je mag wel gratis naar binnen, dat dan weer wel. En dat is absoluut de moeite waard, zoals je kunt zien op onderstaande foto’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *